Wat is TOEFL?

TOEFL staat voor Test of English as a Foreign Language en is een toets om te bepalen hoe goed iemand in Engelse taal is. Deze toets is niet bedoelt voor mensen die Engels als moeder taal hebben maar om te kijken hoe goed mensen Engels als vreemde taal kunnen spreken. Deze toets is 1962 voor het eerst afgenomen. De nationale raad dat voor deze doel is opgericht heeft vertegenwoordigers uit 30 verschillende landen en organisaties. TOEFL wordt heel vaak als eis gesteld door internationaal opererende MBA opleidingen en door internationale scholen. Sommige werkgevers stellen het behalen van deze test ook verplicht.

Je kan de TOEFL op 2 manieren afleggen, dit kan online of op papier, in deze toetsen wordt het zelfde getoetst maar op net een ander manier. Hieronder geven wij een korte uitleg over verschillende soorten TOEFL test.

TOEFLHet online toetst bestaat uit lezen, luisteren, spreken en schrijven. Bij lezen krijg je een Engelse tekst te lezen en het is de bedoeling dat je hier na het lezen van de tekst wat vragen over kan beantwoorden, deze onderdeel mag maximaal 80 minuten duren. Bij het luister gedeelte moet je naar en gesprek tussen 2 personen luisteren en daarna hier wat vragen over beantwoorden, dit gedeelte mag maximaal 90 minuten duren. Voor spreken moet je een gesprek van maximaal 20 minuten voeren, tijdens deze gesprekken moet je laten zien dat je je zelf goed kan uitdrukken in het Engels en je mening kan verdedigen. Bij het schrijf onderdeel krijg je een stuk tekst waar je een samenvatting van moet maken. Je mag maximaal 50 minuten doen over het maken van deze samenvatting. Je moet voor al deze onderdelen een voldoende halen.

Het papieren toets bestaat uit luisteren, grammatica, lezen en schrijven. Bij het luister onderdeel krijg je verschillende gesprekken te horen en hier worden vervolgens vragen over gesteld. Bij het grammatica onderdeel krijg je wat zinnen en tekst gedeeltes die niet compleet zijn, die moet je dan vervolgens zelf afmaken door de juiste woorden in te vullen. Bij het lees onderdeel moet je net als bij het online toetst een tekst lezen en daar wat vragen beantwoorden en bij het schrijf gedeelte geld ook het zelfde, je krijgt een stuk test de je moet samenvatten in goed Engels. Voor kinderen bestaat er een speciale examen, kinderen tussen de 11-14 jaar kunnen in aanmerkingen komen voor deze toets.

Het is aan te raden om eerst zelf flink te oefenen voordat je een examen gaat afleggen, ook al denk je heel goed te zijn in het Engelse taal kan het zijn dat je het niet op de juiste manier spreekt om een toetst af te kunnen leggen. Maak eerst een paar proefexamens voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Kijk voor meer informatie op http://www.ets.org/toefl/.